magasinet-rus.dk

Forside Forebyggelse National National handlingsplan for forebyggelse

National handlingsplan for forebyggelse

Udskriv

Den nationale handlingsplan for forebyggelse er en en del af regeringens samlede udspil på sundhedsområdet. Planen indeholder også forslag til forebyggelse på alkoholområdet.

Med Sundhedspakke 09 præsenterede Regeringen i begyndelsen af oktober 2009 et samlet udspil med 8 større initiativer, som skal 'gøre et godt sundhedsvæsen endnu bedre'.
Blandt forslagene findes den nationale handlingsplan for forebyggelse, og følgende forslag handler specifikt om alkoholområdet:

  • Unge under 18 år skal ikke kunne købe drikkevarer med en høj alkoholprocent, således at bl.a. øl med almindelig pilsnerstyrke er undtaget.
  • Der bør afsættes i alt 225 millioner kr. i de kommende fire år til styrkelse af den forebyggende indsats over for de mindre ressourcestærke grupper
  • Alle uddannelsesinstitutioner skal opfordres til at udarbejde og offentliggøre alkoholpolitikker.
  • Der skal udarbejdes et katalog, som skal inspirere kommunerne til at anvende alkoholbevillingsnævnene til at reducere unges adgang til alkohol på udskænkningssteder, særlig udskænkningssteder i boligkvarterer og nær uddannelsesinstitutioner.
  • Der skal udarbejdes en kommunalt baseret godkendelses- og tilsynsordning for alkoholbehandlingsinstitutioner

  Hele handlingsplanen for forebyggelse kan ses på Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses hjemmeside.