magasinet-rus.dk

Forside Behandling Forskning og Undersøgelser

Forskning og Undersøgelser

Den sociale stofmisbrugsbehandling er utilstrækkelig

Udskriv

Ny undersøgelse afslører store mangler i kommunernes sociale behandling af stofmisbrugere. Det får nu Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann til at indkalde KL til møde.

 

Effektiv behandling af misbrug og depression

Udskriv

Det virker at bruge integreret psykoterapi, hvor misbrug og depression angribes samtidig, viser ny dansk undersøgelse.

 

Otte gange så stor risiko for selvmord

Udskriv

Ny undersøgelse viser, at det i sig selv er så belastende at være alkoholmisbruger, at selvmordet kan ses som en mulig udvej.

 

Berøringsangst over for misbrug

Udskriv

Socialt udsatte personer oplever at blive nedladende behandlet i sundhedsvæsenet, hvilket i sidste ende kan føre til, at de holder sig væk på trods af alvorlige helbredsproblemer.

 

Forandring uden behandling

Udskriv

Nyt forskningsprojekt sætter fokus på dem, som ændrer et problematisk alkoholforbrug på egen hånd.

 

Behov for afrusningscentre skal afdækkes

Udskriv

Ny undersøgelse skal vise, om der er behov for specielle institutioner til stærkt påvirkede mennesker og misbrugere.

 

Er du misbruger?

Udskriv

Gravide misbrugere er altid under mistanke, og de mødes ofte af den holdning, at de ikke bør få barnet. En kvalitativ undersøgelse af problematikken viser bemærkelsesværdige resultater.

 

Forskning i dobbeltdiagnoser - nye faglige vinkler gennem MCMI

Udskriv

Adjunkt, cand.psych., ph.d. Leif Vind arbejder på et forskningsprojekt for Center for Rusmiddelforskning, hvis fokus er de organisatoriske konsekvenser af indførelsen af MCMI-testning i alkoholbehandlingen i Alkoholrådgivningerne i Århus og Randers. Der er tale om en personlighedstest, som kan afdække tilknyttede personlighedsforstyrrelser, der kræver særlige behandlingstiltag.

 

Kvalitet i alkoholbehandlingen

Udskriv

Med publikationen 'Kvalitet i alkoholbehandlingen' har Sundhedsstyrelsen givet kommunale planlæggere og beslutningstagere samt ledere og medarbejdere i alkoholbehandlingssektoren et nemt tilgængeligt materiale, der skaber et overblik over den faglige evidens, der foreligger vedrørende tilrettelæggelsen af en effektiv alkoholbehandling.

 

Forholdet mellem behandlingsgaranti og ydelser undersøgt

Udskriv

Center for Rusmiddelforskning har udgivet en rapport, der undersøger forholdet mellem behandlingsgaranti og ydelser i dansk stofmisbrugsbehandling.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL