magasinet-rus.dk

Forside Behandling Ambulant

Ambulant

Vista Balboa i Odense: En oase for psykisk syge misbrugere

Udskriv

Værested har udviklet en model for behandling af såvel sindslidelser som misbrug, der viser gode resultater og er billig i drift.

 

VAMiS i Aalborg: Et vellykket supplement

Udskriv

VAMiS – Videnscenter for Afhjælpning af Misbrugsproblemer blandt psykisk syge og borgere med nedsat psykisk funktionsevne – har i Aalborg Kommune opnået gode resultater med en gruppe borgere, der ikke evner at profitere af den traditionelle misbrugsbehandling.

 

Forældrene skal inddrages

Udskriv

Behandling af børn fra misbrugshjem skal involvere forældrene. Det er hovedbudskabet fra det ekspertudvalg, som har været med til at udforme ansøgningskriterierne i en ny pulje fra Socialstyrelsen.

 

Når de gamle drikker for meget

Udskriv

Da et pilotprojekt med særlig fokus på alkohol og ældre sluttede for et par år siden, ansatte Silkeborg Kommune efterfølgende en alkoholsygeplejerske og en alkoholforebygger. Formålet er at fremme både behandling og forebyggelse over for ældre og andre sårbare borgere med alkoholmisbrug.

 

’Ikke alle har en familie’

Udskriv

Den nye kliniske retningslinje for behandling af alkoholafhængighed får ros, men professor Ulrik Becker kritiserer præsentationen af retningslinjen for at have ensidigt fokus på familieorienteret behandling.

 

Færre får medicin mod Alkoholafhængighed

Udskriv

Salget af medicin mod alkoholafhængighed er faldet betydeligt de seneste fem år. Det kan tyde på tiltagende underbehandling. En udvikling, der har både myndigheders og eksperters opmærksomhed.

 

Stadig knas efter ti år med NAB

Udskriv

Det nationale alkoholbehandlingsregister er endnu ikke i mål som udviklingsværktøj, mener behandlere og forskere.

 

Berigtigelse!

Udskriv

I seneste nummer af Magasinet RUS skrev vi fejlagtigt, at lægemidlet Campral er blevet tildelt generelt tilskud. Vi er blevet gjort opmærksomme på, at de nye regler ikke er vedtaget endnu, og at medicintilskudsnævnets forslag ikke er generelt tilskud til Campral, men derimod generelt klausuleret tilskud.

 

NICE-Guidelines på aarhusiansk

Udskriv

Sparekrav tvang Center for Alkoholbehandling i Aarhus til at tænke nyt. Inspirationen kom fra England

 

Alkohol giver travlhed på skadestuen

Udskriv

Mange af de skader, som behandles på skadestuen, skyldes druk.. Alligevel sker der ingen systematisk registrering af skaderne.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL