magasinet-rus.dk

Forside Behandling Ambulant

Ambulant

Mr. Miller og M.I.

Udskriv
Amerikanske forsker satte – uden at vide det - gang i en bevægelse, som også inspirerer danske terapeuter i deres misbrugsbehandling.
 

 

 

Alkohol og øboere

Udskriv

Beboerne på de danske øer drikker mere end landsgennemsnittet. På Samsø henter man hjælp udefra, når alkoholbehandleren en gang om ugen kommer på besøg.

 

Ny metode til ambulant behandling af ældre

Udskriv

De ældre i ambulant behandling har færre problemer end de yngre grupper, viser undersøgelse.

 

Stop kritikken af de små behandlingssteder

Udskriv

Vi gør det meget bedre end amterne, siger det lokale misbrugsteam i Odsherred. Men hvad med dokumentationen?

 

Sund fornuft giver god kvalitet

Udskriv

Inddrag personalet aktivt, når der skal arbejdes med kvalitetsudvikling i den ambulante alkoholbehandling, lyder rådet fra Alkoholbehandlingen i Odense.

 

Plads til de ikke-egnede

Udskriv

De kan ikke sidde stille i venteværelset, de lugter og så ødelægger de statistikkerne. Kommunernes mest udsatte alkoholikere passer ikke ind i det offentlige behandlingssystem.

 

Spørg til alkoholvaner

Udskriv

En enkelt samtale om alkoholvaner er for mange patienter et godt middel til at ændre adfærd og dermed forebygge helbredsskader. Det er hovedbudskabet i en ny vejledning fra Sundhedsstyrelsen om diagnostik og behandling af patienter med alkoholproblemer i almen praksis.

 

 

Hjælp til ældre med alkoholproblemer

Udskriv

Som det første sted i Danmark har alkoholrådgivningen i Silkeborg kommune ansat en projektmedarbejder til at sætte fokus på ældre og alkohol.

 

Skål du gamle

Udskriv

Danske unge og deres rekordstore alkoholforbrug kommer nemt til at skygge for alkoholproblemer blandt ældre. Det bliver overset, og der forskes ikke særlig meget i ældre og alkohol.

 

Børnenes sag

Udskriv

Barnet kan ryge ud med badevandet, når midlerne til Sundhedsstyrelsens projekt om børn i familier med alkoholproblemer stopper til nytår.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL