magasinet-rus.dk

Forside Behandling Best Practice

Best Practice

U-turn - og ud af misbrug

Udskriv

Københavns Kommune driver Center for Unge og Misbrug, U-turn, hvor man rådgiver og behandler unge misbrugere. Man inddrager også forældrene - og deler gerne sin viden med andre.

 

Netværk med fokus på dobbeltdiagnoser

Udskriv

En række fagpersoner vil formidle viden om behandling af psykisk syge misbrugere. Målet er at få gruppen inkluderet i ’de almindelige tilbud’.

 

Stor viden om dobbelt diagnoser

Udskriv

Landets eneste psykiatriske specialafdeling for patienter med dobbelt diagnoser bruger stort set ikke tvang og har gode behandlingsresultater. Det handler om metode og organisering, mener klinikchefen.

 

Fremskudt behandling

Udskriv

Nye metoder må tages i brug, hvis de mest belastede misbrugere skal have et behandlingstilbud. Flyt behandlerne ud til brugerne, lyder anbefalingen.

 

At se trangen i øjnene - og få magten tilbage

Udskriv

Eksponering hedder metoden. Her bliver eks-misbrugeren udsat for det, som han eller hun er bange for, fx rødvinen, snapsen, amfetaminen eller andre former for stimuli.

 

Mindfulness kan forebygge tilbagefald

Udskriv

Den amerikanske professor Alan Marlatt underviste tidligere på året danske behandlere om Mindfulness i alkoholbehandlingen. Vi har talt med ham om metoden.

 

Dobbeltbelastede kræver dobbelt fokus

Udskriv

Et godt samarbejde mellem døgnbehandlingen og ambulatorierne spænder et tiltrængt sikkerhedsnet ud under de dobbeltbelastede alkoholmisbrugere.

 

Fordomme sat på prøve

Udskriv

I Sønderborg kan kommende sygeplejersker vælge sig ind på et kursus om, hvordan man møder patienter med misbrugsproblemer, og det er et kursus, der fl ytter holdninger.

 

Gensidig mistillid

Udskriv

Når vi har med misbrugspatienter at gøre, baseres plejen ofte på holdninger og ikke evidens, og det er dybt problematisk. Det er ikke en stofmisbruger, der er indlagt, det er en patient, siger landets første socialsygeplejerske, Nina Brünés.

 

Kvalitet og organisering

Udskriv

Publikationen 'Kvalitet og organisering - et inspirationskatalog til misbrugsbehandlingen' er udgivet af Kommunernes Landsforening som led i deres kvalitetsprojekt.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL