magasinet-rus.dk

Forside Behandling Best Practice

Best Practice

Døgnanbragte unge og rusmidler

Udskriv

Udfordrende – ja, men ikke umuligt at gøre noget ved! Det viser erfaringerne fra et projekt, hvor medarbejdere har udviklet og afprøvet metoder til at håndtere de anbragte unges forbrug af rusmidler.

 

Misbrugsbehandling som kræver tre ben og en cykel

Udskriv

Netværk som Bagmændene spiller en stor rolle i et vellykket forløb, siger leder af behandlingssted. Høj faglighed, udvikling af sociale kompetencer og møder ude i virkeligheden er andre forudsætninger.

 

Et anderledes behandlingstilbud til særligt udsatte

Udskriv

Mangeårigt alkoholmisbrug, psykiatrisk lidelse, førtidspension og social isolation. Det er fællesnævneren for brugerne af "Dagprojektet", som er et kognitivt behandlingstilbud til særligt socialt udsatte.

 

Clean ved hjælp af motion

Udskriv

Idræt og sund livsstil giver misbrugere velvære og tro på sig selv. Så meget, at mange af dem indser, at de bliver nødt til at være clean for at få et bedre liv.

 

Helhedsorienteret indsats i Fredericia Kommune

Udskriv

Mange gange oplever kommuner, at en mindre gruppe af kontanthjælpsmodtagere ikke kan profitere af de aktiveringstilbud, de får, fordi misbrugsproblemet står i vejen.

 

Alkoholfunktionen giver ikke op

Udskriv

Fredericia Kommune har succes med at få bragt alkoholikere på ret køl igen. Det sker med kærlighed, konfrontation og konsekvens.

 

Point Break - når bølgen bryder

Udskriv

Hvor bølgen når højest, brydes den, og der opstår en chance for igen at få fast grund under fødderne. Projekt Point Break i Brøndby Kommune har i to år, finansieret af hashpuljemidler fra Socialministeriet, været et tilbud om et sådant vendepunkt for unge primært med hashmisbrug.

 

Ingen løftede pegefingre i Omega

Udskriv

For et år siden, da J var 15 år, mente de voksne omkring hende, at hun havde brug for hjælp til sit hashmisbrug i Omegas Ungegruppe. Det var hun ikke enig i.

 

At mærke blæsten mod sin hud

Udskriv

Lænken i Roskilde har siden oktober 2006 integreret Mindfulness – træning i et seks ugers kursusforløb for alkoholmisbrugere.

 

Evaluering af Nørbygård-projektet

Udskriv

Videns- og Formidlingscenter for Socialt Udsatte lavede i efteråret en midtvejsevaluering af KFUMs Sociale Arbejdes børneprojekt. I den forbindelse interviewede man otte børn og unge, som har deltaget i projektet, samt seks forældre.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL