magasinet-rus.dk

Forside Behandling Generelt

Generelt

Gratis behandling er ukendt for de fleste

Udskriv

Respekt-kampagnen 2016 blev en succes. Alligevel er der lang vej hjem, idet danskerne fortsat i stort tal ikke er klar over, at de i snart mange år har haft ret til gratis alkoholbehandling.

 

Kompetenceløft til alkoholbehandlere

Udskriv

Grunduddannelse har givet nyansatte alkoholbehandlere i kommunerne et tiltrængt kompetenceløft. Effekten er dog ikke dokumenteret, og ikke alle kommuner er med.

 

Kan socialtilsynene klare alkoholbehandlingen?

Udskriv

Professor Ulrik Becker frygter, at socialtilsynene ikke er fagligt klædt på til at varetage tilsynet med alkoholbehandlingen. Socialstyrelsen deler ikke hans bekymring.

 

Hope Heroes computerspil i kamp om fornemme priser

Udskriv

1500 fortrinsvis drenge og unge mænd har prøvet Hope Heroes. Spillet skal nu lanceres i fuld skala, i håb om at især drenge fra familier med alkoholmisbrug kan lære gennem leg på en tablet eller en mobiltelefon og på den måde finde nye veje og løsninger på deres problemer.

 

Pårørende skaber forandring

Udskriv

Behandlingsprogrammet CRAFT har fokus på den pårørendes rolle som forandringsagent. Vi har talt med manden bag metoden, Robert J. Meyers. 

 

Retningslinje på vej for behandling af dobbeltbelastede

Udskriv

Sundhedsstyrelsen har nedsat den arbejdsgruppe, som skal udarbejde en national klinisk retningslinje for behandling af dobbeltbelastede patienter.

 

Sundhedsministeriet redder kommuners økonomi

Udskriv

Sundhedsministeren lukker mulighed for frit valg før 2. behandlingen af lovforslag om godkendelses- og tilsynsordningen for alkoholbehandlingssteder.

 

Kort intervention mangler test i praksis

Udskriv

En artikel i Ugeskrift for Læger udfordrer Sundhedsstyrelsens anbefaling af kort intervention som metode til at nedbringe et højt alkoholforbrug. Evidensen er ikke klar, skriver de tre forskere bag artiklen.

 

Kommuner oplever fald i tilgangen til alkoholbehandlingen

Udskriv

Flere kommuner ser et fald i antallet af borgere, der starter i kommunal alkoholbehandling. Den primære årsag er manglende synlighed, mener kommunerne.

 

Kvalitetspulje halveres

Udskriv

Puljen til styrkelse af kvaliteten i alkoholbehandlingen er blevet halveret – fra 112 mio. kr. til 56 mio. kr. fra 2014 til 2016.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL