magasinet-rus.dk

Forside Alkoholkultur Passiv drikning

Passiv drikning

Barnet og rusen 2010

Udskriv

Alkoholkonsulenterne Ann Provis og Elisabeth Hartmann fra Københavns Kommunes Åbne Anonyme Rådgivning ’DeDrikkerDerhjemme’ modtog sidste år Børnesagsprisen for bedste initiativ til børn og unge.  Med prisen fik de to konsulenter mulighed for at deltage i konferencen Barnet & Rusen i 2010 sammen med 470 deltagere fra hele Norden– og det er der kommet en artikel ud af.  Se den her.

 

Barndommens alkoholmonster

Udskriv

Ny bog skal hjælpe voksne børn fra alkoholfamilier til at forstå, hvad de voksnes problemer har gjort ved dem.

 

Passiv druk

Udskriv

Det går mest ud over omgivelserne, når nogen drikker for meget, mener norsk psykiater. Også i Danmark sættes der fokus på ”passiv druk”.

 

Når fortiden banker på

Udskriv

Børn, der vokser op i en misbrugsfamilie, får nogle personlige vanskeligheder at kæmpe med. Ofte dukker fortidens problemer for alvor op, når den unge flytter hjemmefra for at etablere sig i egen bolig og voksentilværelse, viser erfaringerne fra to projekter.

 

Ny hjemmeside for udsatte børn og unge

Udskriv

På hope.dk/ung kan børn og unge mødes døgnet rundt med andre ligestillede og få rådgivning, træne sociale relationer og finde adresser på steder, der tilbyder hjælp.

 

Min datter var en tikkende bombe

Udskriv

M er mor til en pige på 14 år, som deltager i det første forløb med børnegrupper i Århus Kommune. Hun kunne se, at hendes datter havde brug for hjælp udefra til at bearbejde sine følelser. En dag sagde datteren: ”Det er som om, jeg har en hel sæk i maven.”

 

Vi tænder et lys

Udskriv

Århus Kommune og den misbrugsbekæmpende organisation IOGT har indgået et samarbejde om et helt nyt støttende samtaletilbud til børn og unge fra familier med et alkoholproblem. Projektet støttes af Socialministeriet og løber frem til august 2008.