magasinet-rus.dk

Forside Forebyggelse International

International

Minimumspriser for EU-domstolen

Udskriv

I Skotland vedtog et flertal i parlamentet for to år siden at indføre minimumpriser på alkohol for at sætte en stopper for discountpriser på øl, vin og spiritus både i restaurationsbranchen og i detailhandlen. Indtil videre har sager ved EU-domstolen imidlertid stået i vejen for, at politikken er blevet taget i brug.

 

Nyt fra 'The Globe'

Udskriv

Refereret fra The Globe, Issue 1 2014

 

Finland sætter grænser for alkoholmarkedsføring på nettet

Udskriv

En stramning af Finlands lov om markedsføring af alkohol betyder, at landet begynder at sætte begrænsninger for markedsføring af alkohol på de sociale medier, skriver den finske netavis yle.fi.

 

England til kamp mod lommepengepriser

Udskriv

Fokusér på produktet, når I forebygger, ikke på forbrugeren, anbefalede den engelske professor sir Ian Gilmore, da han på konferencen ’Alkoholforebyggelse – Hvad virker?’ afholdt af Center for Forebyggelse i Praksis og Statens Institut for Folkesundhed i februar kom med sine anbefalinger til forebyggelse på alkoholområdet.

 

Håndhævelse af aldersgrænser

Udskriv

Flere vestlige lande har succes med at håndhæve aldersgrænsen for køb af alkohol. USA har verdens højeste aldersgrænse og største effekt.

 

Global strategi skal reducere alkoholskader

Udskriv

WHO fremhæver i sin nye alkoholstrategi en række evidensbaserede metoder til forebyggelse. Som noget nyt anbefales regulering i mængden af markedsføring af alkohol.