magasinet-rus.dk

Forside Politik

Politik

Fransk alkoholreklamelov

Udskriv

Det er ikke kun snusfornuftige Sverige, der benytter sig af forbud. Det gør de varmblodede franskmænd også. Alkoholreklameloven Loi Evin blev vedtaget i Frankrig i 1991 for at beskytte folkesundheden.

 

WHOs europæiske charter om alkohol

Udskriv

I 1995 vedtog Verdenssundhedsorganisationen, WHO, et charter med en række grundlæggende principper for, hvilken indflydelse alkohol må have på borgernes liv. Danmark har også underskrevet chartret, som kan ses her.

 

Alkoholbehandling og forebyggelse - hvordan gik det så?

Udskriv

For to år siden overgik ansvaret for alkoholbehandling og -forebyggelse til kommunerne. I den anledning har Misbrugspolitisk Magasin stillet fire politikere fire spørgsmål, som sætter fokus på kvalitet, anonymitet, lovgivning og forebyggelse inden for alkoholområdet.

 

Millioner til kommunerne til dag- og døgnbehandling

Udskriv

I 2007 var situationen kritisk for nogle døgnbehandlingssteder, og fripladsordningen blev forlænget et år. Den ny Satspuljeaftale har ingen fripladser, men millioner til kommunerne og krav om kvalitet.

 

National strategirapport

Udskriv

Den nationale rapport om strategier for social beskyttelse og social inklusion 2008-2010 er udkommet. Der er tale om en større, samlet EU-afrapportering, og KFUM´s Sociale Arbejde har undervejs afgivet et kritisk høringssvar til det danske bidrag.

 

Flere udsatteråd på vej

Udskriv

En række kommuner er i gang med at oprette råd for socialt udsatte. Det kan kvalificere de politiske beslutninger, viser erfaringerne fra landets første råd.

 

Alkohol i butikkerne - 16 eller 18 år?

Udskriv

- Et klart signal til de unge og deres forældre, kalder formanden for det Nationale Råd for Folkesundhed forslaget om at hæve aldersgrænsen for køb af alkohol. Politikerne er uenige om forslaget, som skal diskuteres til efteråret.

 

Evne og vilje til handling i EU

Udskriv

Alkoholpolitisk Landsråd har sammen med en større dansk delegation netop deltaget i den tredje europæiske alkoholkonference, Building Capacity for Action.

 

EUs Alkoholstrategi 2006

Udskriv

Strategien skal støtte medlemsstaterne i deres bestræbelser på at reducere skader i forbindelse med et skadeligt og farligt alkoholforbrug.

 

Alkoholbehandlingen i kommunerne skal undersøges

Udskriv

Alkoholafhængige får ikke den lovpligtige hjælp, men sundhedsministeren afviser, at årsagen skulle være manglende bevillinger til kommunerne. Det fremgår af et svar til formanden for Folketingets socialudvalg.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL