magasinet-rus.dk

Forside Forebyggelse

Forebyggelse

Nyt fra 'The Globe'

Udskriv

Refereret fra The Globe, Issue 1 2014

 

Finland sætter grænser for alkoholmarkedsføring på nettet

Udskriv

En stramning af Finlands lov om markedsføring af alkohol betyder, at landet begynder at sætte begrænsninger for markedsføring af alkohol på de sociale medier, skriver den finske netavis yle.fi.

 

England til kamp mod lommepengepriser

Udskriv

Fokusér på produktet, når I forebygger, ikke på forbrugeren, anbefalede den engelske professor sir Ian Gilmore, da han på konferencen ’Alkoholforebyggelse – Hvad virker?’ afholdt af Center for Forebyggelse i Praksis og Statens Institut for Folkesundhed i februar kom med sine anbefalinger til forebyggelse på alkoholområdet.

 

Frit valg mellem forebyggelsespakkerne

Udskriv

De manglende anbefalinger af, hvilke områder, der er vigtigst at tage fat på kan give uens forebyggelsesniveau, frygter Venstre.

 

Kun få reguleringer accepteres af danskerne

Udskriv

Danskerne ser stadig alkohol som et individuelt ansvar, men det er ok at regulere på enkeltområder, viser ny undersøgelse.

 

Forebyggelse blandt børn og unge hander om...de voksne

Udskriv

Forældre er den største og vigtigste resource i det forebyggende arbejde i Viborg Kommune, hvor en årelang indsats fra to SSP-konsulenter bærer frugt.

 

Viden om skyggesider skal motivere

Udskriv

Lysten til et sundere liv er ikke motivation nok til at drikke mindre for et flertal af storforbrugerne. Det kalder på mere oplysning og større opfindsomhed, mener forebyggere.

 

Positivt fald i alkoholforbruget

Udskriv

Hvordan ser den nationale sundhedsprofils data om alkohol ud – set med Sundhedsstyrelsens briller? Vi har bedt chefen for den borgerrettede forebyggelse, Jette Jul Bruun, om en kommentar:

 

Forebyggelse tæt på borgerne

Udskriv

Sundhedsprofilen var med til at sikre politisk opbakning til en handleplan for alkoholforebyggelsen i Hørsholm, fortæller tidligere formand for Sundhedsudvalget.

 

Levealderen skal op!

Udskriv

Flere regler om alkohol skal skabe rammer, som hjælper folkesundheden på vej, mener forskeren bag Region Hovedstadens nye sundhedsprofil Charlotte Glümer.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL