magasinet-rus.dk

Forside Behandling


Alkoholproblemer skal ikke være noget særligt

Udskriv

Faxe Kommunes tilgang til alkoholproblemer er baseret på åbenhed og synlighed. Det har medvirket til, at langt flere end tidligere søger i ambulant alkoholbehandling.

 

- Vi mangler viden

Udskriv

Bent Nielsen, overlæge og professor i psykiatri ved Odense Universitetshospital, ser de nationale kliniske retningslinjer til håndtering af psykisk syge med alkoholproblemer som et stort skridt fremad. Han peger dog samtidig på, at der mangler faglig viden, når det gælder om at hjælpe den store gruppe af borgere, der har såvel en psykisk lidelse som et alkoholproblem.

 

Gratis behandling er ukendt for de fleste

Udskriv

Respekt-kampagnen 2016 blev en succes. Alligevel er der lang vej hjem, idet danskerne fortsat i stort tal ikke er klar over, at de i snart mange år har haft ret til gratis alkoholbehandling.

 

Kompetenceløft til alkoholbehandlere

Udskriv

Grunduddannelse har givet nyansatte alkoholbehandlere i kommunerne et tiltrængt kompetenceløft. Effekten er dog ikke dokumenteret, og ikke alle kommuner er med.

 

Kan socialtilsynene klare alkoholbehandlingen?

Udskriv

Professor Ulrik Becker frygter, at socialtilsynene ikke er fagligt klædt på til at varetage tilsynet med alkoholbehandlingen. Socialstyrelsen deler ikke hans bekymring.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL