magasinet-rus.dk

Forside Behandling

Behandling

Alkoholbehandlingen i kommunerne

Udskriv

Lægeforeningen har gennemført den hidtil største undersøgelse af, hvordan alkoholbehandlingen organiseres og vægtes i kommunerne

 

At se trangen i øjnene - og få magten tilbage

Udskriv

Eksponering hedder metoden. Her bliver eks-misbrugeren udsat for det, som han eller hun er bange for, fx rødvinen, snapsen, amfetaminen eller andre former for stimuli.

 

Lægeforeningen: For stor variation i alkoholbehandlingen

Udskriv

Sundhedsministeren må skærpe den sundhedsfaglige profil, siger Lægeforeningen efter ny stor undersøgelse af alkoholbehandlingen.

 

Den sociale stofmisbrugsbehandling er utilstrækkelig

Udskriv

Ny undersøgelse afslører store mangler i kommunernes sociale behandling af stofmisbrugere. Det får nu Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann til at indkalde KL til møde.

 

Ud af tavsheden

Udskriv

”TABU” er en bog skrevet til unge, der er vokset op i familier med alkoholproblemer, og som kæmper med tavshedens byrde.

 

Effektiv behandling af misbrug og depression

Udskriv

Det virker at bruge integreret psykoterapi, hvor misbrug og depression angribes samtidig, viser ny dansk undersøgelse.

 

Otte gange så stor risiko for selvmord

Udskriv

Ny undersøgelse viser, at det i sig selv er så belastende at være alkoholmisbruger, at selvmordet kan ses som en mulig udvej.

 

Det virker bedst, når hele familien behandles

Udskriv

Når en eller begge forældre drikker, påvirker det hele familien, især børnene. Derfor skal både den afhængige og familien behandles.

 

Mindfulness kan forebygge tilbagefald

Udskriv

Den amerikanske professor Alan Marlatt underviste tidligere på året danske behandlere om Mindfulness i alkoholbehandlingen. Vi har talt med ham om metoden.

 

Dobbeltbelastede kræver dobbelt fokus

Udskriv

Et godt samarbejde mellem døgnbehandlingen og ambulatorierne spænder et tiltrængt sikkerhedsnet ud under de dobbeltbelastede alkoholmisbrugere.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL